Aby sa v Prešove žilo lepšie

29.04.2008 Prešov

Prešov 28. apríla 2008 - Spoločnosť Kronospan v Prešove pri príležitosti svojho 10. výročia od vstupu do regiónu východného Slovenska darovala pre predškolské a školské zariadenia v Prešove a blízkom okolí symbolických ...
Vo finálnom boji Prešova o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK) Kronospan venuje ďalších 50 000 Sk na informačnú kampaň 2013 dobrovoľníkov. Organizačný team kandidatúry ich použije na tlačoviny a vybavenie pre nadšených študentov, ktorí budú od mája v uliciach mesta informovať o prešovskej kandidatúre.

Ako povedal konateľ Kronospan SK, s.r.o. Dušan Šneider, spoločnosť systematicky prispieva ku rozvoju regiónu už 10 rokov. „Mal som možnosť vidieť výrazný pokrok, ktorý dosiahli v rumunskom meste Sibiu, držiteľovi titulu EHMK 2007. Budeme veľmi radi, ak by tento titul pre rok 2013 získalo mesto Prešov spolu s prešovským regiónom. Z tohto dôvodu sme tento aj minulý rok prispeli ku zvýšeniu informovanosti o projekte EHMK. Chceme, aby aj bežní občania videli túto unikátnu šancu na ďalšie zlepšenie kvality života, “ povedal Šneider. Minulý rok Kronospan podporil kandidatúru Prešova celkovou sumou 68 800 Sk. Finančné prostriedky boli použité na vydanie informačnej brožúry o regióne, ktorá bola aj súčasťou kandidátskeho profilu a zriadenie prebaľovacieho kútika na Hlavnej ulici v Prešove.

V apríli 2008 Kronospan venoval celkovo 2013 m2 podláh do detských jaslí, materských, základných a stredných škôl.

Obdarované predškolské a školské zariadenia:
Prešov - detské jasle MEDVEDÍK
Prešov - MŠ Bajkalská, MŠ Kráľovnej pokoja, MŠ Vážecká, MŠ Jurkovičová
Ľubotice - ZŠ Ľubotice
Prešov - ZŠ Šmeralova, ZŠ Šrobárová, ZŠ Májové námestie
Prešov - Gymnázium J. A. Raymana, Spojená škola Ľ. Podjavorinskej

Doplňujúce informácie:
Prešovský Kronospan patrí medzi najvýznamnejšie firmy ponúkajúce aglomerované výrobky na báze dreva. Spoločnosť na Slovensku vyrába surové a laminované drevotrieskové dosky, tenké drevotrieskové dosky, QSB STAVEBNÉ DOSKY® a plávajúce podlahy. Kronospan celkovo v Prešove zamestnáva takmer 400 zamestnancov. Okrem ekonomického prínosu pre región Prešova Kronospan aktívne podporuje aj neziskové projekty zamerané na trvalo udržateľný rozvoj, zlepšovanie podmienok pre vzdelávanie na školách a zmysluplné trávenie voľného času. Od roku 2002 na neziskové projekty venoval viac ako 3,1 mil. Sk. Ďalšie informácie o spoločnosti sú k dispozícii na www.kronospan.sk .
Lucia Teplicová
 

Vyberte región